Partnerzy

 

Zabrze - oficjalna strona Urzędu MiastaZabrze - serwis
oficjalna strona Urzędu Miasta

sekapSystem Elektronicznej Komunikacji
Administracji Publicznej

Górnik Zabrze SSA -  oficjalna stronaGórnik Zabrze SSA
oficjalna strona

SKS Gwarek Zabrze - oficjalna stronaSKS Gwarek Zabrze
strona oficjalna

Polski Związek Gimnastyczny - oficjalna stronaPolski Związek Gimnastyczy
strona oficjalna


Rada Dzielnicy Osiedle Tadeusza Kotarbińskiego

BIP

Biuletyn Informacji Publicznej MBSBiuletyn Informacji Publicznej MBS

Jadłospis

                                                                                             

           JADŁOSPIS W MIEJSKIEJ BURSIE SZKOLNEJ     

                                           OD 09.03.2020 DO 13.03.2020 

 

ŚNIADANIE

(w tym drugie śniadanie do szkoły)

OBIAD

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK  09.03.2020r.

Herbata 250, bułka  kajzerka 50g, bułka grahamka 80g, chleb domowy 150g 1*, masło 30g 7*, zupa mleczna (mleko 200g 7*, płatki czekoladowe 30g, musli lub owsiane 50g),  Szynka  schabik domowy 50g, ser królewski 50g , Fantazja 1szt , pomidory 40g, sałata zielona 5g, dżem niskosł,  

Krupnik , Kotlet schabowy 120g, ziemniaki lub ryż  ziemniaki lub ryż  200g (biały lub brązowy), surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i zielonym ogórkiem 120g , kompot z owoców mieszanych 250g

Herbata 250g, bułka poznańska 80g, chleb domowy lub razowy 150g 1*, masło 30g 7*,

Jajko gotowane z majonezem i szczypiorkiem 1szt 3* , indyk królewski 70g, sałata zielona 5g, pomidory 30g, przekąska warzywna (ćwiartki jabłuszkowe), dżem niskosł.

WTOREK 10.03.2020r.

Herbata 250g, bułka  kajzerka 50g, bułka grahamka 80g, chleb domowy 150g 1*, masło 30g 7*, zupa mleczna (mleko 200g 7*, płatki czekoladowe 30g, musli lub owsiane 50g),  szynka tradycyjna 70g, ser biały na półmisku 7* ,mandarynka  1szt, pomidory 40g, sałata zielona 5g, dżem niskosł

Żurek z kiełbasą z ziemniakami 500g, Gulasz z szynkówki wieprzowej (90+90sos g), ziemniaki lub kasza wiejska 200g, buraczki czerwone 120g, kompot z owoców mieszanych 250g

Herbata  250g, pieczywo, masło i wędlina na półmisku, makaron z białym serem 320g, jogurt owocowy lub jogurt naturalny 1szt, przekąska warzywna (marchewkowe słupki)

ŚRODA 11.03.2020r.

Herbata 250, bułka  kajzerka 50g, bułka grahamka 80g, chleb domowy 150g 1*, masło 30g 7*, zupa mleczna (mleko 200g 7*, płatki czekoladowe 30g, musli lub owsiane 50g),  Serek Kiri 15g (1szt), szynka bankietowa 50g, pomidory 30g, sałata zielona 5g,  dżem niskosł., gruszka 1szt,

Rosół z makaronem 500g,udko pieczone 1szt, ziemniaki lub ryż  (biały lub brązowy) 200g, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki, pomidora i ogórka zielonego 120g,kompot z owoców mieszanych 250g

 

Herbata  250g, bułka poznańska 80g, chleb domowy lub razowy 150g 1* , masło 30g 7*, polędwica sopocka 60g, pasta z makreli w pomidorach z zieloną cebulką 70g,  sałata zielona 5g, pomidory 30g przekąska warzywna (ćwiartki jabłuszkowe),dżem niskosł.

CZWARTEK 12.03.2020r.

Herbata 250, bułka  kajzerka 50g, bułka grahamka 80g, chleb domowy 150g 1*, masło 30g 7*, zupa mleczna (mleko 200g 7*, płatki czekoladowe 30g, musli lub owsiane 50g),  polędwica z indyka 50g, serek wielosmakowy  30g (2szt), banan 1szt , pomidory 30g, sałata zielona 5g,

Zupa pomidorowa z makaronem 500g, pierś z kurczaka w sosie własnym (90g+100g), ryż  (biały lub brązowy) 200g, brokuły 120g,

kompot z owoców mieszanych 250g

Herbata 250g, bułka poznańska 80g, chleb domowy lub razowy 150g 1*, masło 30g 7 , ser gouda na półmisku, kiełbasa pieczona z patelni  150g, dżem nikosł., ketchup, musztarda, przekąska warzywna (marchewkowe słupki)

PIĄTEK 13.03.2020r.

Herbata  250, bułki  kajzerki 50g, chleb domowy lub razowy 150g 1*, masło 30g 7*, jajecznica z 3 jaj3*  , wędlina na półmisku,  pomidory 40g, sałata zielona 5g,

dżem niskosł.,  jabłko 1szt.

Grochówka 500g,

Kluski na parze z sosem truskawkowym 200g  (3szt), jogurt jogobella lub jogurt naturalny 1szt kompot z owoców mieszanych 250g

Herbata 250g, bułka kajzerka 50g 2szt, chleb domowy lub razowy 150g 1*, masło 30g 7*, ser żółty salami 70g 7, dżem niskosłodzony, ketchup, soczek owocowy 1szt,

                    

LISTA UE POTENCJALNYCH ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH

Tabelę opracowano na podstawie danych Instytutu Żywienia oraz rozporządzenia UE 11/69/2011 z dnia 25.10.2011 r.

1*

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2*

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3*

Jaja oraz produkty z nich wytworzone

4*

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5*

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6*

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7*

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8*

Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illionoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9*

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10*

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11*

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12*

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10 mg/kg lub 10 mg/l i wyrażonych jako SO2